Senaste inläggen

Av PIA - 22 juli 2010 14:55

Idag har vi haft ett trevligt samtal Günter och jag, vet inte om jag ska tro på den. Han ville sitta lite på avstånd sa han, så han satte sej i ljusstaken. I alla fall, när han var avgiftad på AA tyckte dom att han skulle på lite kroppsarbete. Sagt och gjort, han drog till Canada??? Där adopterade dom stora älgarna honom. Nu till hans egen berättelse.

Du förztår mamsen, dom var så znälla och lärde mich hur man håller sej vid liv i dom stora skogarna. Nu essen ich bara granskotten. Himmel och pannkaka, nu snor han väl snart mina inlagda granskott, bäst att inte nämna ett ljud om dom.

Han fortsatte: när ich varit där ett tag började det växen ut något konstigt på mitt kopf, det var horn som das mosen har. Då visste jag att dom liben mich.

But, it whas snart time to dra vidare. Jädrans vad han blandar ihop språken.

So ich drog till USA och fick das arbeit på en oljerigg, och kan du tänken dich what happend? Om du lovar att inte skvallra så var det ich som drog ut das plugg så all oljen strömmade ut. Tur att  BP fick das skuld, sa han.

Nu blev jag verkligen chockad. Var det Günter som var skuld till denna naturkatastrof? Visserligen var han skitig och luktade olja när han dök upp här, men vad i helvete!!!!! I så fall kan jag bli anklagad för skyddande av brottsling.

Bäst att hålla tyst om detta tills vidare. Efter denna bekännelse och mitt tystnadslöfte ville han duscha och borsta tänderna. Bäst att ta itu med detta.

Fortsättning följer.  


ANNONS
Av PIA - 20 juli 2010 17:04

fick jag nästan när den här göken dök upp. Trodde väl att jag hade blivit av med honom. Jo just det, det är Günter von Snügg.

Hittade honom i hundarnas säng. Han sa att han hade sovit där i natt. Schnällen mamsen skicka inte bort mej, skrek han. Vadå mamsen? Jag är väl ingen mamsing för honom heller, han som har snott både schinken och alkoholen när han var här sist. Nåväl, han lovar dyrt och heligt? att inte ställa till problem. Günter berättar att han har gått i terapi hos AA och inte har något sug efter alkohol!!! Ska man lita på det måntro? Han får väl stanna ett tag då om han sköter sej. Han är väldigt trött efter resan från Canada så han berättar snart mer.

Lås brevlådorna och stäng alla fönster.

  


ANNONS
Av PIA - 15 juli 2010 16:06

blir det. Dom första är på Alba och resten på våran Falco som är helt enastående. Han är våran första hane och pappa till Chiantis valpar. Han blir 11 år i november och fortfarande helt enastående nyfiken. Sista bilden är på Falco och tullhunden Lotta.

Kramar till er alla                 

Av PIA - 15 juli 2010 00:33

får idag visa sej på bloggen. Dom första tre bilderna är på Doris (Tjockebengta) och dom andra är på Freddo som bor i Vetlanda. Alltid lika uppskattat att få bilder på telningarna.

Må så gott i värmen.

kramar                 

Av PIA - 8 juli 2010 16:06

gick det inte att laga sej själv. Var tvungen att åka till akuten i morse, attans också. I går kväll snubblade jag i källartrappan och blev varse vad "klockan var slagen". Snabbt av med ringarna, begrep att jag hade brytit ett finger. Efter en sömnlös natt så blev det att åka till doktorn i morse. När jag var klar där och hade fått två kardborrebandage gick jag till Håkan som väntade. Då frågade han om fingret var brutet, ja shit, sa jag. Då sa han så här, jäkla tur att det var brutet annart hade vi suttit här  i 2,5 timmar för en jäkla stukning. Han är rätt go min man.

Nåväl, nu ska jag ha det här "bandaget" i tre veckor. Det är ju så jäkla typiskt att det är ett finger på vänster hand, är ju liksom vänsterhdt.

Läkaren var en mycket sympatisk och SNYGG ung kille och jag kom dit skitig i håret.!!!!!!! Ska nu bara överleva smärtan ett tag.

Hittade bilderna på Intensa och Skatan som hälsade på oss i måndags.

Må så gott alla och akta er för trappor.

Kramar           

Av PIA - 6 juli 2010 22:54

sedan sist. Midsommarafton firade vi med min vän Gun och åt sill och "päror" med nubbe givetvis. Många snapsvisor blev det, till och med Håkan sjöng. Himla kul hade vi.

I förra veckan bar det av på en liten semester. Småpojkarna måste ju vänja sej vid campinglivet och resor innan det bär iväg till Italien.

Första stoppet blev hos Doris och Stella. Helt underbart att träffa dom och matte och husse igen. Gissa om vi blev glada när Elliot med matte och husse kom, Flisa kom också så det blev ett hejdundrande race med alla glada lagotto. Bilder finns på Stellas och Elliots blogg. Mina bilder blev inget vidare, vänjer mej aldrig vid den lilla kameran. Nåväl, hos Lotta och Lennart blev vi bjudna på grillat och gott vin, en helt perfekt kväll.

Dagen efter åkte vi till Borås camping där vi bodde ett par dagar. Småpojkarna skötte sej verkligen med den äran. Värre var det med dom som hade massor med småhundar. Vilket jäkla liv det var på dom från morgon till kväll, fy tusan.

På söndagen var det dags för Doris att ställas ut. Hon och Lotta var så duktiga, ni skulle sett vilken kontakt dom hade. Doris fick jättebra kritik och fick 1 med HP.

Grattis till er, bra gjort.

Tack snälla Lotta och Lennart för eran gästfrihet, vi vill väldigt gärna återgälda det. Vi hann också med ett besök hos Flora, hon bjöd på gott fika. Men hon var nog inte så glad över vårat besök, hon låg mest och blängde på oss. När vi skulle åka blev hon däremot jätteglad och följde oss till grinden. Hon ville verkligen försäkra sej om att vi åkte.

I går fick vi besök. Det var Intensa och Skatan (hon kallas så) med matte och husse som skulle grilla med oss. Vi har inte träffats på två år så det var väldigt trevligt. Skatan har vi fött upp och Intensa bodde hos oss i nästan ett år innan

Elisabeth hämtade hem henne. Vovvarna kände verkligen igen sej här. Zara och Prima fick tyvärr inte vara med på racet, båda löper. Bilderna på Intensa och Skatan försvann, hittar jag dom kommer dom i nästa blogg

Ja det var väl i stora drag vad som har hänt här.

Nu ska jag bli bättre på att besöka era bloggar.

Kramar              

Av PIA - 22 juni 2010 15:38

Ännu en anledning att fira en av våra hundar. Tiny Tuft´s Letizia Di Leon har erövrat ännu en titel, finsk champion. I Finland tog hon följande; 1 bästa tik i championklass, cert och CACIB. På rekordfart, endast 4 utställningar har hon blivit både svensk och finsk champion. Fram till nu har hon samlat på sej 3 CACIB, vad månde bliva av denna underbara hund. Tusen tusen GRATTIS till henne och hennes ägare Monica i Piteå. Ni är bara bäst.

Kramar till er alla  

Av PIA - 19 juni 2010 00:12

alla älskade vänner för grattis på min födelsedag, det värmde gott i hjärtat. Men nu har jag bestämt mej för att stanna tiden och inte fylla år mer. Det är så mycket jag måste hinna med och då har jag liksom inte tid att fylla på med år.

Fick tomatplantor av Håkan, men tusan vet om det hinner bli tomater på dom. Den andra bilden är på papaya som har kommit upp. Måste skola om dom om det ska bli något. I dag har Giuggio varit väldigt duktig och inte snott något, men det ändrar sej nog i morgon. För säkerhets skull har jag köpt ännu en mobil, den får liksom vara en reserv.

Hera och Tessan undrade lite om tävlingarna. Donna tävlar i sök och Ginza i elitlydnad. Fan vad jag är stolt över dom.

Och Tessan, det var inte Monkan som kom hit utan Torstens bäst-mostra, alltså Evas syster.

Ha det nu så gott alla. Hoppas ni får en solig helg. Här regnar det som tusan just nu.

Kramar     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se