Direktlänk till inlägg 17 januari 2010

LITE AV VARJE

Av PIA - 17 januari 2010 21:59

   Söta Alessia, dotter till Liquerizia och kullsyster till Krölle är parad, som jag skrev i går. Vi valde en snygg och trevlig hane som kallas för Nico. Nico har A-höfter och är MH-testad. Detta tror vi blir riktigt bra.

Håkan köpte tulpaner härom dagen, så himla fina, käns som våren är på väg.

Vädret är fuktigt och riktigt ruggigt med stark blåst. Frös inte så mycket när vi hade 16 kalla grader som jag gör nu, burr.

Nu till något annat. Är det någon som vet hur många gånger per dag en häst skiter? Med risk för att göra mej ovän med hästägare undrar jag varför hästar ska tillåtas skita precis överallt? En skitomgång motsvarar säkert vad tio STORA hundar lassar av sej. Förstår att dom inte kan "plocka" upp efter hästen när dom rider, MEN, dom kan faktiskt komma tillbaka när ritten är slut och plocka upp efter sej. Eller varför inte skritta av hästen så den har skitit innan man rider ut i samhället? Denna hästskit (bilden) befinner sej på gatan just nedanför våran yttertrappa. Hur kul är det? Nu har jag kräkt av mej. Missförstå mej inte, jag tycker hästar är väldigt vackra och har stor respekt både för dom och ryttarna.

Nu blev det fel ordning. Första hundbilden är på Nico, Alessias fästman. Alla bilderna kommer i omvänd ordning mot texten. Är väl för trött för bloggandet.

Kram till er alla med eller utan häst

     

  

 
 
laurence

laurence

17 januari 2010 22:39

snygga de är, det blir säkert underbara valpar. Jag tycker hundskit luktar berk men häst skit luktar momns så det gör inget om man trampar i det och våra hundar älskar det, gratis måltid.

http://saphira

 
Ludde

Ludde

18 januari 2010 00:55

Åh, hästskiten är nog för att ni ska ha till blommorna i trädgården. Bara att tacka och ta emot. Alternativt: Plocka upp, lägg på hög och kasta på ryttarna när dom rider förbi nästa gång... Nospussar!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

 
Britt-Marie med Totti

Britt-Marie med Totti

18 januari 2010 01:57

Ha ha, jag gillar Luddes tips, båda två. Måste vara väldigt frustrerande att ha hästskit liggande där lagottisar ska passera. Totti vill antingen rulla sig eller äta, beroende på dagsformen. Vet inte vilket som är värst.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

 
Torsten

Torsten

18 januari 2010 07:02

Ja, man kanske inte vill ha det under skorna precis (hästskiten, alltså)! Sen vill man ju som hund, ibland även käka det lite!
Visst är det härligt med tulpaner igen...känns att vi är på rätt sida om året!
Kramar

http://prinstorsten.blogg.se

 
Stella & Doris

Stella & Doris

18 januari 2010 08:13

Det blir nog söta valpar det, gäller att hålla vår matte borta, hon säger att hon skulle kunna tänka sig en ny valp varje år... Det måste ju vara för att vi är så fantastiska, eller??

Hästskit är däremot något som matte hatar, speciellt när det ligger på vanliga vägar, hua så irriterad hon blir..

Ha en underbar dag
Kramar

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Simona o Lidija o Isi o Vladimir

18 januari 2010 19:10

Najs eller bajs? Det är bra att vi inte vill ha en häst utan en valp. Det är dagens haiku
Ha det bra

 
Sigge

Sigge

18 januari 2010 20:43

I min värld är ju hästar monster så jag unviker minsann deras högar också.
Äter det absolut inte!
Kan vara gifigt eller innehålla ett dolt hästmonster.
Annars gillar jag Luddes förslag.
Förresten så kunde jag ha kommit och fixat valpar

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
 Anna med flock

Anna med flock

19 januari 2010 09:18

När jag var aktiv och red hade vi alltid som mål att hästarna inte skulle göra ifrån sig, dock styr man ju inte riktigt det så sket dom i ett bostadsområde så hoppade vi av och sparkade skiten åt sidan så gott det gick, hellst ner i ett dike eller under en buske eller liknande så att folk iallafall slapp trampa i det.

http://timsevimse.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PIA - 30 juni 2012 23:21

är vi tillbaka. Nu får ni ha tålamod med att jag har glömt det mesta med att blogga. Har ingen aning om hur jag ska ladda upp foton. Måste nog öva!!!!!!!!!!!!!!!! I alla fall har det rört på sej här sedan sist. Vi kar tre nya framtidshopp från Ital...

Av PIA - 14 november 2011 02:10

                Om ni trodde ni hade sluppit oss så trodde ni fel. Sedan sist har vi varit på semester i Piteå och haft valpar. Prima har haft sin första kull och Krölle sin sista. Båda med Giuggio som pappa. Bilder på dom kullarna kommer senare. H...

Av PIA - 23 juni 2011 15:15

önskar vi er alla med lite sommarbilder Kramar från oss              ...

Av PIA - 10 juni 2011 18:00

när Machello, kallas Zello hämtades. Så jädrans tomt det blev. Jag städade ur valphagen för att fylla tiden med något. Vi önskar Zello och hans familj all lycka. Till sist en bild på gåvor från våra valpar som vi har passat. Vi önskar er alla en ...

Av PIA - 5 juni 2011 17:46

                    Hej på er. Här kommer bilder på mamma Prima med sin son Machello, kallas Zello. Han ska hämtas 10 juni till sitt nya hem. Jag ska nu berätta en liten saga för er. Det var en gång ett stort land där alla medborgare var fria at...

Ovido - Quiz & Flashcards