Alla inlägg under oktober 2009

Av PIA - 11 oktober 2009 22:12

bjöd på tidig morgon och STORM. Vaknade med lätt panik med tanke på båtresan som väntade. Ett par dagar innan vi skulle åka till Gotland bokade Håkan om oss till 12-färjan, i stället för kl 17. Det skulle visa sej vara väldigt smart, för 17 båten var inställd på grund av stormen. Efter frukosten lämna vi campingen och åkte till Visby flygplats för att lämna Karin som skulle med flyget till Bromma. Usch vad jag tycker illa om avsked....

Så blev det då dags att köra ombord med tre timmars båtresa framför oss. Första timman var INTE rolig. Båten är så himla stor och hög men vågorna slog över hela tiden. Satt krampaktigt och höll i mej och undrade vad jag skulle på Gotland att göra. Så småningom avtog vinden och det blev lite behagligare. Aldo fick sin mat och vi promenerade omkring på soldäck en stund. Han brydde sej inte ett dugg om blåsten. Ska nog bli valp i mitt nästa liv.

Nu ska ni få se vad jag fyndade på Gotland. Tryffelboken är helt enastående, mycket att läsa om olika tryffelsorter, och vilka härliga recept. Jag som gillar att röra i grytorna har nu mycket att upptäcka. Ett par lammskinn kom också med oss hem, givetvis.

När vi besökte Lärbro handelsträdgård var jag bara tvungen att fynda blomsterhunden, en till mej och en till Karin.

Karins hund fick följa med hem, inte en chans att ta med den på flyget inte, den väger säkert 15 kg. Så därför måste Krain och Roger snart komma hit för att hämta hunden. Det var fler än jag som uppskattade denna knubbiga söta och stiliga blomsterhund skulle det visa sej.

Innan vi åkte var jag i staden (Ängelholm) och fyndade hundkläder, också på bild. Det är dom bästaoch mest tåliga hundkläder jag någonsinn köpt. Massor av hundar hoppade på mej och blev kelade med under tryffelhelgen, men inte en enda fläck eller tassavtryck, som ni ser på bilderna. Helt otroligt!!!!!

Ja så var vi då hemma efter vårat äventyr, trötta men SÅ nöjda.

Kramar                       

Av PIA - 9 oktober 2009 23:15

På lördagskvällen gick festen av stapeln. Vi började med att mingla och gjorde nya spännande bekantskaper.

Så var det dags för förrätten, tryffelsmör på Gotländskt bröd. Vilken höjdare!!!!!!!!

Varmrätten var lamm, men ganska smaklöst, lite kryddor hade inte varit fel. Men jag fattar att man inte kan tillfredställa alla smaker. Till efterrätt var det tryffelpannacotta, himla gott. Sedan tog tryffeldomaren Paolo Alessandrini till orda och berömde alla hundarna som genomförde tryffelprovet,  dom fick jättefina priser. Om jag inte minns fel så gick vandringspriset för andra året i följd till samma uppfödare. Det delades också ut diplom till hundarna som genomförde provapå. Jag blev så stolt när Elliots namn ropades upp. Nu har vi bevis på att Elliot är en tryffelsökare.

Fortsättning följer

Kramar                                                 

Av PIA - 8 oktober 2009 21:14

Alla samlades kl 8 på Risungs Gård för genomgång inför provapå och det riktiga tryffelprovet. Elliot skulle vara med på provapå, han var yngst av alla. Vi hade ni 23 av 26 så det blev en lång väntan. Det blåste ganska kallt men alla var på sitt bästa humör. Äntligen fick vi träffa Britt-Mari och hennes man och givetvis deras Totti. Totti är en så gosig och härlig gosse, tror han gillade Håkan ganska mycket.

Under tiden vi väntade på våran tur tog Karin Elliot på övningsbanan. Han hittade jättemångta utplanterade tryffelbitar, så hon fick med sej en del hem för att träna Srella och Minna med.

Så var det då äntligen våran tur. Jag bestämde mej för att låta Karin få ÄRAN att gå med Elliot. Det gav fint resultat, han hittade tryffel på egen tass. Gissa om vi var lyckliga. Tack snälla Karin för all hjälp under dom här dagarna med rastning av hundarna och glada tillrop.

Alla hundarna var så himla duktiga. En av dom hittade en tryffel som inte var nergrävd, synd att jag inte var på hugget att fota det.

Senare på kvällen var det dags för den stora festen. Återkommer om det i morfon.

Alltså fortsättning följer

Kramar                                   

Av PIA - 7 oktober 2009 22:11

                               Dagen började med att Ellot försökte sno Håkans färdigbredda macka. Det är ju SÅ inbjudande med ett bord i lagom hakhöjd. Det var vackert väder så vi beslöt att åka till havet. Hundarna hade mycket spring i benen efter gårdagens stillasittande. Den lilla ön som syns på en bild heter Falholmen. Efter det åkte vi till en handelsträdgård i Lärbro och fyndade blomhundar, sådan man ska sätta en blomkruka i. Vi fikade också där, det blev väldigt billigt, tre kaffe och kakor kostade bara 50 kronor.

När vi kom tillbaka till campingen halade Karin upp sina saxar (hon är frissa och helt outstanding) och klippte mitt hår. Vad skulle jag göra utan henne? Hon vet exakt hur mitt hår ska vara.

Framåt kvällen grillade vi hamburgare och speciell Gotlandskorv. Till det hade vi en fräst röra med olika grönsaker och gräddrörd pasta. Karin sa GOTT A LA GOTT.

Senare på kvällen tog Karin och rastade en av hundarna och tyckte sej se Håkan på långt håll. Men så fel, det var mannen hon fick mjölet av. Han sa sej vara ute och titta på den vackra månen.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????

Vi vet att han kollade genom sitt fönster när Karin gick ur husbilen. Han pratade väldigt länge med henne och det slutade med att han bjöd in henne på bockjakt? Vilken bock kan man undra, hahaha.

Fortsättning i morgon

Kramar

Av PIA - 6 oktober 2009 21:41

började med att vi vaknade av att en hel armé stod uppställda utanför våran husbil. Dom vrålade GOD MORGON MAJOR. Tänk er att vakna till detta. Dessutom vräkte regnet ner, så det var inte att tänka på några uteaktivitetr den dagen. Då kom Karin och jag på en lysande idé, KÖTTGRYTA.!!!! Givetvis skulle den tillagas i husbilen. Sagt och gjort, vi inhandlade vad som behövdes och satte i gång. Då såg jag att vi hade köpt grisgrytbitar. Fy fan för gris. Vi skulle haft nötgrytbitar. Efter en hel evighet var det i alla fall dags att reda av den. Var är mjölet? Nähä, inget mjöl, vad gör vi nu? Fixar jag sa Karin. Hon gick iväg till närmsta hus och kom tillbaka med en mugg med mjöl. Det skulle visa sej nästa kväll att mannen i huset hade blivit helt betagen i henne. Likaså blev campingvärden. Den stora rutan var öppen på husbilen för att vädra ut matoset och regnet forsade nedför den. Då kom campingvärden för att höra om vi behövde något. Han ställde sej precis vid kanten av rutan och började prata. Då såg han Karins urringning och blev som fastvuxen. Vattnet rann nerför hans nacke, men han märkte ingenting, i alla fall inte då. Vi höll på att dö av årethållet fnitter. Undrar hur han förklarade för sin fru varför han var blöt just i nacken och ryggen!!!!!

När köttgrytan nästan var färdig  råkade en hund promenera över bordet och välte ut våra glas med rödvin. Mycket torka blev det.

Inga bilder i dag.     Kramar

Fortsättning i morgon                       Kramar

Av PIA - 5 oktober 2009 20:18

Lite innan vi påbörjade resan kom Kaspers ägare och hämtade honom hem till Sollentuna. Lika underbara som alla våra andra valpköpare.

Båten avgick från Oskarshamn kl 11 i onsdags morse. Helt fantastisk båtfärd. Havet låg spegelblankt och solen sken. Lille Aldo var med oss i djursalongen och skötte sej helt perfekt. I djursalongen satt en kvinna med sin hund och vi började prata. Hon berättade att dom skulle på jaktprov på Gotland. Efter en stunds samtal visade det sej att dom bor i våran grannby.!!!! Snacka om härliga möten. Hunden heter Yippie, men jag har glömt mattes namn (förlåt). Hoppas hennes matte kommenterar i bloggen om hur det gick med jakten. Lilla Yippie är en sååå underbar och lydig och glad liten tös.

Aldo och jag var ute på soldäck och rastade oss, lite då och då under överfarten.Lite försiktig var han till att börja med, men han skötte sej alldeles utmärkt.

När vi kom i land i Visby körde vi till flygplatsen och hämtade Karin som skulle vara med oss under Gotlandsdagarna.

Alltid lika underbart att träffa henne. Hennes hundar, Sorella och Minna fick vara hemma med husse. Det är så knepigt att flyga med vuxna hundar.

Efter det åkte vi till våran campingplats. Det skulle visa sej att det var vi och MASSOR av militärer, försvaret hade tydligen en jättestor övning..

Fortsättning följer i morgon

Kramar                                      

Ovido - Quiz & Flashcards